четверг, 31 марта 2016 г.


С 1 апреля! Улыбнись!Вітаю усіх з наступаючим святом - Днем сміху. Бажаю, щоб на устах була завжди лиши посмішка незважаючи на день, гарного всім настрою та веселої вдачі!
Перше квітня в Україні 
Відзначають свято сміху. 
Hу, потіха! От потіха! 
Наче цілий білий світ 

 З'їв смішинки на обід!

Звідки прийшов День сміху?
День сміху – дуже давнє свято, що йде корінням у часи язичництва. За однією з версій День дурня зародився в Стародавньому Римі. Римляни називали його святом дурних і поклонялися в один з лютневих днів Божеству сміху. Також існує припущення, що традиція розігрувати зустрічних з’явилася в Індії, де 31 березня було прийнято відзначати народне свято жартів.
Можливо, що зародження веселого свята сприяла зміна дати зустрічі Нового року у Франції. Відомо, що до прийняття Григоріанського календаря новорічне свято припадало на 1 квітня. Після перенесення новорічної ночі на 1 січня деякі люди продовжували вбиратися у перший квітневий день. Їх повсюдно висміювали і називали дурнями.
Вважається, що в Росії звичай жартівливих обманів з’явився після того, як 1 квітня народ був розбуджений помилковим сигналом тривоги, схожим на оповіщення про пожежу. За іншим припущенням свято стало улюбленим завдяки німецьким акторам, замінив своє розрекламоване подання плакатом з написом «Перше квітня». На цьому представленні був присутній Петро I, який оцінив жарт і вийшов задоволеним з глядацького залу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий